1 בסיר בינוני מרתיחים את המים עם עלי הגרניום והסוכר. מניחים לסירופ לבעבע על אש בינונית ולהצטמצם במשך 4-3 דקות. מסלקים את עלי הגרניום.
2 קולפים את התפוחים, מחלצים את ליבתם, חותכים לרבעים ומכניסים אותם לסירופ. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהתפוחים נעשים שקופים אך עדיין מוצקים.
3 מכבים את האש וזורקים פנימה את הפטל.
4 מגישים את הקומפוט מצונן היטב.
*את עלי הגרניום הריחניים אפשר להשיג במשתלות, בגינה שלכם או של השכנים. הם מעולים גם במים צוננים עם קרח, או בלימונדה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!