1 מכינים את הסירופ: מבשלים את המרכיבים כ-30 דקות על להבה בינונית עד שהסירופ בסמיכות של דבש דליל. מצננים ומסננים.
2 מכינים את הארטיקים: טוחנים את הפירות והג'ינג'ר במעבד מזון או בבלנדר למחית אחידה. מוסיפים גלידה וסירופ ומעבדים שוב עד שנוצרת תערובת אחידה.
3 מחלקים לכוסיות או לתבניות קרטיבים ומקפיאים 4 שעות לפחות. אם משתמשים בכוסיות, מניילנים אותן לפני מזיגת התערובת ומקפיאים כשעה לפני נעיצת המקלות, כדי שהתערובת תתקשה מעט והמקלות יישארו יציבים.
גיוון: מכינים את הארטיקים עם פירות יער (אוכמניות, פטל), אך יש לסנן אותם לאחר הריסוק, כדי להיפטר מהזרעים הקטנים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!