ללא גלוטן: ביסקוטי שוקולד עם אגוזים וחמוציותגם אם אתם נמנעים מקמח, אין סיבה שלא תוכלו ליהנות מהעוגיות הפריכות האלה, שלמרות שאופים אותן פעמיים - הן קלות מאוד להכנה
עינת מזור בקר
| לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים
| פורסם 19/09/13 08:02
צילום: עודד מרום, לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים
|
הביסקוטי, למי שלא מכיר, הן עוגיות איטלקיות דקות שאופים פעמיים: פעם אחת ככיכר, ופעם שנייה כפרוסות. למרות זאת, זו עוגייה נהדרת ופשוטה מאוד להכנה, שכיף לטבול במשקה חם. המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). מרפדים תבנית אפייה בגודל 30x40 ס"מ בנייר אפייה. 2 בקערה גדולה מנפים ומערבבים את הקמחים, הקסנטן גאם, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. 3 בקערה אחרת מערבבים את הביצה, החלמון, הסוכר, תמצית הווניל והשמן לתערובת אחידה. 4 מוסיפים לתערובת הקמחים ומערבבים לבצק. מוסיפים את האגוזים והחמוציות ומערבבים קלות. 5 יוצרים מהבצק כיכר מאורכת באורך של כ-22 ס"מ וברוחב של כ-10 ס"מ. מניחים בתבנית. 6 אופים בתנור החם 20 דקות. מוציאים ומצננים 30 דקות לפחות. 7 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. 8 באמצעות סכין משוננת חותכים את הכיכר לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מניחים שוב בתבנית האפייה. אופים כ-15 דקות נוספות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מוציאים ומצננים לחלוטין. 9 מפזרים מעל מעט אבקת סוכר. שומרים בצנצנת אטומה. * שפית עינת מזור מתמחה באפייה ובבישול בריא לבעלי רגישויות למזון, כותבת ומעבירה סדנאות בנושא. בקרו בעמוד הפייסבוק של עינת, המרכז לתזונה בריאה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> מאפים שווים נוספים ללא גלוטן |