המצרכים (50 מנות):
למלית:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מפשירים את עלי הפילו לפי ההוראות על האריזה. 2 מכינים את המלית: קוצצים את האגוזים, מוסיפים את הקינמון והסוכר החום ומערבבים היטב. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים אחד מעלי הפילו על משטח נקי, ומורחים בעזרת מברשת בשכבה דקה של חמאה מומסת. פורסים עליו עלה נוסף, ומברישים גם אותו בחמאה. 4 מסדרים בקצה העלה, לאורכו, 3-4 כפות מהמלית, ומגלגלים תוך כדי הידוק לרולדה ארוכה. 5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומורחים אותו בחמאה. מניחים את הגליל, וממשיכים ליצור גלילים כאלה מכל הבצק (בסך הכל שבעה). כשכולם מסודרים בתבנית, מברישים אותם בחמאה. 6 בעזרת סכין חדה מבצעים חתכים עמוקים אלכסוניים בכל גליל, ברווחים של 3 ס"מ. אופים 25-30 דקות, עד שהבקלאווה מזהיבה. 7 בזמן שהבקלאווה בתנור, מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר את הסוכר עם המים, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים את מיץ הלימון והווניל ומבשלים על אש קטנה 5 דקות נוספות. 8 כאשר הבקלאווה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את סירופ הסוכר. מצננים לחלוטין, ומאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. >> והנה קרמבו חורפי משגע>> מצאנו אחלה סושי, דווקא בהרצליה! |