1 להכנת האגסים: מביאים לרתיחה בסיר את המים ובהם האגסים, הסוכר ומקל הווניל. מכסים בניילון נצמד (אפשר להכין עד יומיים מראש) ומעבירים למקרר.
2 להכנת הקלתית: מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצה אחת ורבע מכמות הקמח ומערבלים כמה שניות. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ואת אבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 סנטימטרים ובעובי חצי סנטימטר. מרפדים את התבנית ואת השוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3 להכנת קרם השקדים: מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים שתי ביצים ומערבלים במשך כ-2 דקות. מוסיפים שקדים וקורנפלור ומערבלים במהירות איטית-בינונית, עד שהם נבלעים בתערובת. מוסיפים אמרטו ומערבלים כדקה לתערובת אחידה.
4 הרכבת העוגה: יוצקים את הקרם על הקלתית. מסננים את האגסים, מייבשים היטב ומסדרים בתוך הקרם במרווחים זהים, כשה"גבעולון" כלפי מעלה. מעבירים למקרר למשך חצי שעה. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס. אופים במשך 30-25 דקות, רק עד להזהבת דופנות הטארט (הוא מתייצב אחר כך במקרר). מצננים היטב. שומרים במקרר עד שלושה ימים. מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.