מאפינס גזרתנו לילדים לגרר, לערבב ולשפוך לתבניות, אתם רק תכניסו לתנור. קליל ומהיר, טעים ומקסים
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
שפן נכנס לקונדיטוריה ושואל "סליחה, יש עוגת גזר?". מהרגע שהבדיחה הזו נכנסה עם האמצעית הביתה, היה ברור שלא יעברו יותר מעשרים דקות לפני שהיא תשאל "אז אמא, יש עוגת גזר?". לשמחתי יש לנו בבית מתכון נהדר למאפינס, שגם הבנות אוהבות להכין. הן אוהבות לגרר את הגזר ואני אוהבת לראות אותן מודדות את הכמויות במדויק ומסדרות לעצמן מזון-פלאס כמו קונדיטוריות מקצועיות. הן גם בוחרות את התוספות והגיוונים בכל פעם בהתאם למצב הרוח ולמה שיש בבית. השילוב המומלץ שלי הוא כוס צימוקים וחצי כוס אגוזי פקאן. את הגזר אני מקרצפת היטב אבל לא מקלפת, כדי לא לאבד את הסיבים התזונתיים שבקליפה.
אז בפעם הבאה שייכנס למטבח שלכם שפן וישאל אם יש עוגת גזר, אתם מוזמנים להכין לו את המאפינס האלה. הם נהדרים גם ללא קרם הגבינה, וטעימים אפילו יותר ביום שאחרי. המצרכים :
תוספות אפשריות:
לקרם הגבינה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומגררים את הגזר בפומפייה. 2 מקציפים יחד ביצים, סוכר חום, סוכר לבן, שמן ומלח במהירות גבוהה למשך 5 דקות. 3 מנפים יחד קמח, קינמון ואבקת אפייה (אם אין כלי ייעודי לניפוי, אפשר לעשות את זה במסננת). 4 מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין את הגזר, את החומרים היבשים ואת התוספות, ומערבבים ידנית עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר. 5 מחלקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים לחלוטין. 6 לקרם הגבינה: מערבבים היטב את החומרים. כדאי לנפות את אבקת הסוכר למניעת גושים. מניחים כף של קרם על כל מאפין. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |