1 בקלחת שמים את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-10 15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומניחים לסירופ להפוך לצמיגי מעט (לא מידי, כדי שיהיה קל לטבול את הדבלות). להניח בצד לצינון.
2 בקערה גדולה בוללים את הביצים ומוסיפים את אבקת האפייה. מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב ולישה, מוסיפים עוד ועוד קמח עד שמתקבל המרקם הרצוי, כאמור - בצק נעים לעבודה ולגמרי לא דביק. במידה ודביק, להוסיף מעט קמח.
3 חותכים את הבצק ל-6-7 פיסות ומכסים במגבת מטבח נקיה.
4 את הבצק ניתן לרדד במכונת פסטה (הקל והנח ביותר) או לרדד במערוך. הבצק לאחר רידוד צריך להיות דק מאוד, בעובי של נייר.
5 מפזרים מעט קורנפלור על כל פיסת בצק, משטחים מעט באצבעות ומתחילים לרדד במכונת פסטה, מהעבה ביותר, לדק ביותר. במידה ומרדדים במערוך, מפזרים גם מעט קורנפלור על משטח העבודה.
6 מהבצק המרודד, הדק והארוך, חותכים פסים ארוכים (30-40 ס"מ אורכם) וברוחב כ-6-7 ס"מ. כדאי מאוד לעבוד בשניים, לאחר רידוד רצוי לטגן מיד, כדי שהבצק לא יתייבש.
7 מחממים שמן לטמפ` של כ-170 מעלות. השמן אמור להיות חם, אך לא לוהט (כדי שהדבלות יטגנו ולא יחרכו).
8 במזלג ארוך שיניים (אפשר כזה מששת) אוחזים בקצה "סרט" בצק אחד כזה ארוך (באורך כ-30-40 ס"מ וברוחב 6-7 ס"מ) ומכניסים לשמן החם (אני מטגנת בווק, מאוד נח), את הקצה השני, אוחזים ביד השניה. מסובבים בעדינות את הבצק סביב עצמו במזלג הארוך שיניים, תוך כדי טיגון, עד ש"מסיימים" את הבצק. מניחים את הקצה של הבצק על העוגיה המטוגנת, הופכים אותה כדי שגם הבצק יטגן ומוציאים למסננת. כך מטגנים את כל ה"עוגיות", יש לקחת בחשבון שה"עוגיות" הן בעלות נפח גדול ולכן יש להכין קערה גדולה שתכיל את העוגיות.
9 לאחר סיום הטיגון, טובלים בעדינות כל "עוגיה" בסירופ, מפזרים סוכריות קטנות ושומרים בקופסא גדולה, אטומה היטב. במידה ומכינים לארוח ורוצים להכין זמן מה מראש, אפשר להכין את הדבלות, להחזיקן בכלי סגור היטב ולטבול אותן בסירופ קרוב להגשה.