1 מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב.
2 מנפים את אבקת הסוכר לתוך הקצף (בעזרת נפה או מסננת), ומקפלים בעדינות בעזרת מרית (הקיפול העדין חשוב כדי שהקצף לא יישבר).
3 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן, ומזלפים שני בסיסים עגולים ודקים בקוטר 20 ס"מ (הדרך הכי נוחה לעשות זאת היא לשרטט בעיפרון על נייר אפייה את קווי המתאר של התבנית, להפוך את הנייר ולזלף בגבולות הציור). שומרים בקירור את המרנג שנשאר.
4 מייבשים את בסיסי המרנג כשעתיים בתנור שחום מראש ל-100 מעלות.
5 מניחים שקף צר וארוך בתוך תבנית קוטר 20, צמוד לשוליים (לא חובה. מטרת השקף היא שדופנות העוגה לא יידבקו לתבנית, והיא תישאר חלקה ויפה).
6 מניחים בתחתית התבנית עיגול מרנג, מניחים עליו שכבה נאה של גלידת וניל ומורחים-מיישרים.
7 מניחים עיגול מרנג נוסף, ומעליו מורחים גלידת שוקולד. מיישרים את הגלידה ומקפיאים היטב את העוגה.
8 כשהעוגה קפואה מזלפים מעליה את המרנג שנשאר. שורפים מעט בעזרת ברנר (אם יש).
9 פורסים ומגישים קפוא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!