1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 ממיסים יחד במיקרו שוקולד וחמאה בפולסים של 20 שניות, ומערבבים. מעבירים לקערה גדולה יותר ומוסיפים סוכר, ביצים ווניל. מערבבים עד אחידות.
3 מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד קצת, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4 יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
5 מצננים, מוציאים את העוגה וחותכים לריבועים.
6 אפשר להגיש סתם כך, או עם קצפת, או עם קצפת ותותים. לקצפת מקציפים יחד את השמנת ואבקת הסוכר, ולמרקחת תותים ביתית: מביאים את התותים, הסוכר ומיץ הלימון לסף רתיחה מעל אש בינונית, ומבשלים עד שהכמות מצטמצמת והמסה נהיית סמיכה. איך יודעים שזה מוכן? מכניסים לסיר כף הפוכה עם הגב למעלה, מוציאים ומעבירים פס עם האצבע באמצע הכף. אם הפס נשאר נקי - הריבה מוכנה. מצננים.
>> עוד מתכונים מושחתים