על הבראוניז הבאים אני מוכנה לצאת בהצהרה ולהגיד שאלו הבראוניז הכי טעימים בעולם. טוב, הכי טעימים שאכלתי עד כה, ותסמכו עליי שאכלתי לא מעט. המתכון המקורי שייך לתומס קלר, שף ומסעדן אמריקאי, ומחבר ספרי בישול מוצלחים ביותר.
המתכון של קלר הכיל כמויות שערורייתיות של חמאה וסוכר, כמויות מוגזמות אפילו בשבילי. ולכן המתכון עבר תחת ידי שיפור ושכלול, ובעיקר קיצוץ ללא רחמים בחומרים אלו. למרות כל הקיצוצים, התקבלו בראוניז נפלאים, בדיוק כמו שבראוניז צריכים להיות – סופר שוקולדיים, רכים ולחים. אל תטעו, עדיין לא מדובר במתכון דיאטטי, אבל אלו לחלוטין קוביות קטנות של אושר מרוכז.
אופן ההכנה קצת יותר מורכב מאשר בראוניז בסיסיים בהם מערבבים את כל החומרים יחד בקערה אחת, אבל ממש קצת. אם לא הבהרתי את העניין עד כה – הבראוניז הללו לגמרי שווים את האקסטרה מאמץ.
כמו כן, הבראוניז האלו קמים ונופלים על טיב חומרי הגלם שבהם, ובעיקר על השוקולד, ולכן לא כדאי להתפשר ומומלץ להשתמש בשוקולד משובח וטעים. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל – 175 מעלות. 2 מחלקים את החמאה לשתיים. מחצית אחת ממיסים במיקרוגל או על גבי בן מארי. יוצקים את החמאה המומסת והחמה על גבי המחצית השנייה ומערבבים היטב עד להמסה חלקית של קוביות החמאה. מצננים לטמפרטורת החדר. 3 מנפים לקערה את הקמח ואבקת הקקאו. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. 4 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את הביצים יחד עם הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ-3-4 דקות. 5 מחליפים את המקצף בוו הגיטרה. מוסיפים לביצים את תערובת הקמח לסירוגין עם החמאה – תחילה מוסיפים שליש מכמות הקמח ומחצית מהחמאה, ומערבלים במהירות נמוכה. חוזרים על הפעולה - מוסיפים שליש מכמות תערובת הקמח יחד עם המחצית הנותרת של החמאה. לבסוף מוסיפים את השליש האחרון של תערובת הקמח. מוסיפים לבלילה את השוקולד צ'יפס, ובעזרת מרית מקפלים היטב. 6 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים מעט, חותכים לקוביות קטנות ומגישים. הבראוניז נשמרים כשהם עטופים היטב בטמפרטורת החדר כ-3 ימים נוספים. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |