1 מקרצפים את החבושים היטב מכל הזיפים (עדיף לקנות את החבושים הגדולים והצהובים, אלה החלקים ללא הזיפים, וכך חוסכים עבודה רבה). חותכים לפיסות גדולות (עם הקליפה) ושומרים בצד את הלבבות עם החרצנים. 2. מאדים את פיסות החבושים מעל אדים (לא כולל הלבבות) חצי שעה עד שהם מאדימים ומתרככים (אם אין סיר אידוי, ניתן לבשל במעט מים). מסננים ושומרים בצד. 3. שמים את לבבות החבושים, הסוכר, הציפורן, המים והמיץ בסיר ומבשלים רבע שעה. מערבבים מדי פעם. 4. נפטרים מהלבבות ומסמרי הציפורן ומסננים את הסירופ כדי שלא יישארו בו חרצנים. 5. שמים את הסירופ המסונן ואת פיסות החבושים המאודות במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים היטב למחית אחידה. 6. מעבירים את המחית לסיר רחב. מביאים לרתיחה (זהירות, נוצרות בועות גדולות וזה משפריץ), מנמיכים להבה, מכסים חלקית (כדי להגן על הכיריים מההשפרצות) ומבשלים בעבוע עדין כשלושת רבעי שעה עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מערבבים היטב כל חמש דקות. 7. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית גדולה ומשטחים. צריכה להתקבל שכבה בגובה סנטימטר או מקסימום סנטימטר וחצי. לא להתפתות וליצור שכבה עבה יותר. 8. מניחים ליממה במקום מוצל וקריר לייבוש. אין מכסים בניילון אבל נזהרים מחרקים, חתולים, ילדים וכל מי ומה שעלולים להזיק, לגנוב ולהידבק. 9. חותכים למעוינים ושולפים מהתבנית (זה משתחרר בקלות). אם רוצים – מגלגלים את המעוינים בקוקוס. שומרים בכלי סגור במקרר.