אל תקראו לו דייסה: פודינג אורזעוד לא התחיל הגשם הראשון, אבל כבר מדגדג לנו להכין פודינג אורז: כבד, סמיך ומתקתק, והכי חשוב - מעלה זכרונות ילדות
צילום: גל, פתיתים
|
המצרכים (6 מנות):לפודינג
לתיבול
אופן ההכנה:1 מרתיחים את האורז והמים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים 10-15 דקות. 2 מוסיפים את החלב. מרתיחים שוב, מנמיכים אש למינימום, ומתבלים במקל וניל חצוי וקליפת תפוז. 3 מבשלים במשך שעה ובוחשים כל הזמן בכף עץ, כל 5 דקות בהתחלה, ויורדים לאט לאט עד ל-2 דקות לקראת הסוף. 4 10 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את הסוכר. מגישים חם או קר, עם מעט קינמון מעל. עוד תוספות אפשריות: כל מה שאוהבים החל מבננות, מנגו, פירות יער, תפוחים, צימוקים או קוביות שוקולד ורטבים שונים כמו סילאן, דבש ומה לא. כמה נקודות חשובות: * לפודינג מתאים רק אורז עגול, אותו הסוג שמשתמשים בו לריזוטו. הוא מפוצץ בעמילן שמשתחרר בבישול ארוך, מתערבב בנוזל סביבו ומסמיך את התבשיל. אסור לשטוף את האורז כדי לא לסלק את העמילן כפי שעושים עם אורז פרסי לקבלת אורז "אחד-אחד". * האורז צריך להיות בהשגחה מתמדת ולהתערבב בתדירות גבוהה והכרחית. בהתחלה כל 5 דקות, ולקראת הסוף כל 2-3 דקות. חשוב מאד להקפיד על הערבוב ולא לפספס אף סבב, אחרת האורז פשוט ישרף על קרקעית הסיר. מומלץ להשתמש בכף עץ. * המתכון התפרסם לראשונה בבלוג פתיתים |