ממתק של פיצוציותחטיף מתוק ושחיתותי, שיחזיר אתכם לימי הילדות ויגרום לפיית השיניים לעבוד שעות נוספות
צילום: פתיתים
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים חמאה במחבת, ומשחימים בה דקה או שתיים את השקדים והגרעינים. מוציאים אותם. 2 באותה מחבת, על שאריות החמאה (ואם חסר מוסיפים עוד קוביונת), מוסיפים את הסוכר וכפית אחת של מים. נותנים לו להינמס מעצמו. כשהוא נעשה ענברי ומתחיל להיות נוזלי צריך להיות עם היד על הדופק – מרימים מעט את המחבת מהכיריים ומנערים ניעור קל מאוד, מחזירים לאש, ושוב חוזרים על הפעולה. המשמעות של כל הריטואל הזה הוא מקדם ביטחון כדי למנוע מהסוכר להישרף. מהרגע שבו הוא נעשה נוזלי וקרמלי מפרידות כמה שניות גורליות עד שיתחיל לעלות ריח מעושן ולא נעים, ולכן צריך להיות בשליטה. כשהמרקם קרמלי ומושלם, סוגרים את האש. 3 מוסיפים את השקדים, הגרעינים והקוקוס, ומערבבים כדי שיצופו כולם בסוכר. 4 את התערובת הריחנית שופכים לתבנית קטנה עם נייר אפייה. לא צריך לשמן. 5 מחכים שיתקרר קצת ואז דוחפים למקפיא. ברגע שהסוכר מתגבש חזרה זה מוכן, ולכם יש לבנת סוכר עם מאובני פיצוחים בפנים. 6 עוטפים את הלבנה בנייר, וחובטים בה עם פטיש או כל דבר אחר שעושה לכם את זה. אני אוהב חתיכות גדולות וצ'אנקיות, אבל אפשר לשבור גם לחלקים קטנים יותר. אורזים בקופסה אטומה ומחביאים במאחורה של המקרר בלי לספר לאף אחד. טריק! נמאס לכם לנשנש גושי סוכר? קחו מה שנשאר, שימו במעבד מזון וטחנו בכמה פולסים. קיבלתם תחליף אבקת נוגט מדהימה שהופכת כל גלידת שקל תשעים לקינוח אלוהי. >> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק |