1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או לחילופין, מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2 מנפים יחד לקערה את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
3 בקערית נפרדת ממסים יחד את השוקולד והחמאה (אפשר במיקרוגל או בבן מארי) עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.
4 בקערה אחרת טורפים יחד את הביצים ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את תמצית הוניל. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג כולו בתערובת ועד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה (או לעטרות הנייר) ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. שימו לב שלא לאפות יתר על המידה את העוגה. במידה ומכינים כעוגות אישיות אופים כ-15 דקות בלבד.
6 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כ-15 דקות. לאחר הצינון, מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית ומשחררים את הקפיץ. אם העוגה שקעה מעט במרכזה, זה בסדר. מצננים לטמפרטורת החדר. אחרי שהעוגה התקררה לחלוטין, הופכים אותה, מוציאים את הבסיס ואת נייר האפייה, ומחזירים אותה שוב לתבנית כשהיא הפוכה. מחזירים את הקפיץ ומהדקים.
7 מכינים את הציפוי: בסיר קטן ועל גבי להבה קטנה ממסים באיטיות את סוכריות הטופי יחד עם החלב. במקביל מסירים את הקליפה הדקה מהבוטנים. כשהסוכריות מתמוססות לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה ואחידה, מסירים מהאש. מוסיפים פנימה את הבוטנים ומערבבים כך שהבוטנים יצופו היטב בקרמל. מצננים מעט. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה (או העוגות האישיות) באופן אחיד. מאפשרים לקרמל להיספג מעט, מסירים את הקפיץ ומגישים.
8 העוגה נשמרת כיום-יומיים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.