1 מקלפים את החבושים ומשרים בקערת מים קרים מהולים במיץ לימון, על מנת למנוע השחרתם. בעזרת סכין קטן וחד מסלקים את החרצנים והציפה הגילדנית העוטפת אותם, מקפידים להחזירם למי הלימון עד בישולם. 2. מערבבים מיץ לימון וסוכר, מסננים את החבושים, בקערה עמוקה משפשפים את החבושים בתערובת הסוכר והלימון. 3. מניחים את חצאי החבושים על צידם השטוח בסיר רחב מנירוסטה או אמייל (למניעת ריאקציה בין הלימון ומתכת הסיר), יוצקים מעל את שארית הלימון והסוכר, מוסיפים את מקל הוניל החצוי ואת מסמרי הציפורן. 4. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומעבירים להמשך בישול ללהבה הקטנה ביותר, למשך שעתיים נוספות. מידי פעם בודקים את החבושים, מוסיפים מעט נוזלים אם יש צורך, ומטים את הסיר כך שהסירופ יצפה את החבושים. מסירים מן האש ומצננים מעט עד שחמימים למגע. 5. מניחים בצלחות עמוקות 3 חצאי חבושים לכל סועד, יוצקים מן הרוטב, מניחים כדור גלידה מעל ומקשטים בחצי מקל וניל.