1 בבלנדר טוחנים את האבטיח עם עלי הנענע והלימונית לשייק חלק. מוסיפים חצי כוס של חלב מרוכז וממותק (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם). מערבבים את הכל ביחד.
2 מעבירים את הנוזל במסננת צפופה כדי להיפטר מעלים וחתיכות גסות.
3 מכניסים את הנוזל הנקי למכונת גלידה ל-20 דקות עד שמתקבל סורבה (אפשרות נוספת היא לשים את התערובת בכלי סגור, לשים בפריזר ומדי 15 דקות לבחוש היטב עד שנוצר ברד, תהליך שלוקח בערך שעה). מגישים עם עלי נענע טריים או מסוכרים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.