1 מכניסים קערת ערבוב ממתכת למקפיא לצינון של 20 דקות (קצפת טובה זקוקה לקור עז).
2 טורפים בקערה נפרדת את הביצים והחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית. מניחים בצד.
3 מסירים את שני הקצוות ("הנשיקה") של כיכר הלחם, ומנשנשים אותם בזמן שמכינים את המנה. פורסים את הלחם לשש פרוסות עבות, וכל פרוסה פורסים בזהירות לשתיים, אבל לא עד הסוף – משאירים צד אחד מחובר, כך שכל פרוסה תיראה כמו פק-מן אם תפתחו אותה מעט.
4 מורחים בנדיבות נוטלה ברווח שבין כל שני חלקי פרוסה המחוברים זה לזה בקצה, ואם הרעיון מדבר אליכם – מוסיפים גם את שברי המרנג.
5 מחממים את החמאה במחבת על להבה בינונית. דואגים לשמן באופן אחיד את המחבת כולה ומנמיכים את הלהבה ככל האפשר (אם הלהבה גבוהה מדי – החלק החיצוני של פרוסת הלחם העבה עלול להיחרך עוד לפני שהחלק הפנימי יהיה מוכן).
6 טובלים את כריכי הנוטלה בבלילת הביצים והחלב, ומקפידים לצפות אותם באופן אחיד. חשוב לטבול במהירות, כדי שהלחם לא יתחיל להתמוסס (עדיף לטבול בידיים ולא בעזרת כלי).
7 מנערים מכריכי הלחם הטבול את עודפי הבלילה ומניחים אותם במחבת החמה. מטגנים את הלחם במשך כ-7 דקות מכל צד, ומוציאים לצלחת. חוזרים על שלבים 6 ו-7 עד שכל הפרוסות מטוגנות, ואז מסירים את המחבת מהאש.
8 מכינים את השלאג: מוזגים את השמנת המתוקה לקערה שצוננה במקפיא ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה במשך 3 דקות. לאחר שנפח השמנת גדל ומרקמה נהיה אוורירי, מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 3 דקות נוספות, או עד שמתקבלת קצפת יציבה. חשוב לא להקציף יתר על המידה, כדי שהקצפת לא תישבר.
9 מגישים את הטוסטים בליווי פירות טריים ושלאג. קצת מהקצפת שריינו לקפה שליד, ואתם מסודרים.
המתכון מתוך הספר החדש "מאנצ'יז: בישול עם קנאביס ומתכונים למאנצ'יז".
>> עוד על הספר
מאנצ'יז, כריכת הספר | צילום:
אסף רונן, מאנצ'יז: בישול עם קנאביס ומתכונים למאנצ'יז
בתיאבון!