הבעיה היחידה עם העוגיות הללו (מלבד היותן ממכרות מדי) היא העובדה שבזמן האפייה הן נוטות להשתטח ולהתפשט ולאבד מצורתן העגלגלה והיפה. את הפתרון לבעיה הזו מצאתי בשיטה פשוטה: במקום לסדר את כדורי הבצק על תבנית התנור מניחים אותן בתוך עטרות נייר קטנטנות, כאלו המשמשות לפטיפורים אך מתאימות גם לאפייה (מה שנקרא מנז'טים). כך העוגיות שומרות על צורה עגלגלה ואפילו מקבלת צורה נאה יותר של כעין פאי קטנטן. המצרכים (25 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים את המלח והאגוזים הקצוצים ומערבבים היטב. 2 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבל. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה. 3 מוסיפים לבלילה את תערובת הקמח בהדרגה וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקירור לכ-30 דקות. מחממים תנור ל-175 מעלות. 4 יוצרים מהבצק כ-30 כדורים קטנים ומניחים בעטרות נייר קטנטנות (או מסדרים כמו שהם בתבנית מרופדת בנייר אפייה). בעזרת כף פריזיאן או קצה מעוגל של כף עץ יוצרים בכל כדור בצק גומחה קטנה. מעבירים לתנור ואופים כ-12 דקות (ללא עטרות נייר האפייה קצרה יותר, כ-10 דקות). מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים לחלוטין. 5 מכינים מלית שוקולד: מניחים בקערית זכוכית את השוקולד והשמנת המתוקה. מחממים קלות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט. ממלאים כל עוגייה בכחצי כפית שוקולד ומניחים מעל חצי פקאן. מניחים להתייצבות לפניי שמגישים (אפשר לזרז את ההתייצבות על ידי קירור קצר במקרר). * העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |