1 העוגיות: מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
2 בקערה נפרדת (או במיקסר) מקציפים במהירות בינונית את החמאה עם חמאת הבוטנים, 2 סוגי הסוכר ותמצית הווניל, למשך 3 דקות. מוסיפים את הביצה, וממשיכים להקציף עוד דקה. מוסיפים את תערובת הקמח, ומקציפים במהירות נמוכה עד איחוד. לבסוף מוסיפים את שיבולת השועל והשוקולד צ'יפס. מצננים כשעה במקרר.
3 יוצרים כ-16 עיגולים, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לשמור מרחק של 4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-10 דקות. מצננים לפני המילוי בגלידה.
4 מכינים את הגלידה: מקציפים את השמנת המתוקה, ושומרים עד השימוש במקרר.
5 בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קציפה בהירה, מוסיפים את גרגירי הווניל ומערבבים היטב. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך קציפת הביצים, ומקפיאים ליום לפחות.
6 הרכבת הקוקילידה: מניחים כדור גלידה במרכז עוגייה, מניחים מעל עוגייה נוספת ולוחצים מעט, עד שהגלידה מבצבצת מעט מהצדדים. אורזים כל עוגייה בנפרד ושומרים במקפיא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!