1 מערבבים קמח ושמרית היטב בקערת מיקסר (אבל לא על ידי הפעלת המיקסר, כי זה ישפריץ). 2. מרתיחים את החלב בסיר קטן. מסירים מהאש. מוסיפים פנימה את החמאה והווניל ומחכים חמש דקות. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה ופושרת. 3. מוסיפים את התערובת, הסוכר והמלח לבצק ומפעילים את המיקסר. מוסיפים את הביצים אחת-אחת. ממשיכים לערבב כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. 4. מניחים את הבצק לתפיחה בקערה: מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כארבעים וחמש דקות. בינתיים משמנים ומקמחים תבנית מאפינס (או תבניות מיוחדות לסברינה עם בליטה באמצע, ואם אין תבניות מתאימות בכלל – אפשר לאפות סברינה בספלי מאג). 5. כשהבצק הכפיל את נפחו נותנים לו בוקס או שניים כדי להוציא ממנו מעט אוויר. מעבירים בצק לתבניות המשומנות והמקומחות. הבצק צריך למלא את השקעים כדי חציים בלבד. 6. מניחים לבצק לתפוח עד שפת השקעים במקום חמים. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות (בלי טורבו). 7. אופים 15-25 דקות, עד שהסברינות מזהיבות. מוציאים ומצננים. 8. להכנת הסירופ, שמים את הסוכר, המים וקליפת הלימון בסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עשר דרות בביעבוע עדין. מוסיפים את הרום, מחזירים לביעבוע עדין ומבשלים עוד דקה. 9. מניחים סברינות בסיר הרוטב (על אש קטנטנה) – שלוש כל פעם. מכניסים אותן לסיר בכף מחוררת, עם החלק המושחם כלפי מטה. מבשלים שלוש דקות, הופכים ומבשלים עוד דקה. מוציאים לקופסת פלסטיק וממשיכים בנגלה הבאה. כשכל הסברינות מוכנות וספוגות ברוטב, מכסים ומניחים במקרר לצינון מלא (לפחות ארבע שעות). 10. מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה וסמיכה. מניחים על כל סברינה קצפת ופירות יער ומגישים.