1 מפרידים שמונה ביצים, מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספה הדרגתית של חצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב. טורפים את החלמונים בקערה.
2 מעל בן מארי (סיר היושב מעל סיר מים רותחים), ממיסים את השוקולד הכהה עם החמאה. כשהשוקולד נמס והתאחד עם החמאה מסירים מהאש ומוסיפים לשוקולד את הקקאו, הברנדי וקליפת התפוז, מערבבים ומוסיפים את החלמונים הטרופים.
מתכונים לראש השנה
3 מקפלים בזהירות את קצף הביצים אל המוס הכהה.
4 הכנת המוס הלבן: שוב מפרידים שמונה ביצים, מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספה הדרגתית של חצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב. טורפים את החלמונים בקערה.
5 מעל בן מארי (סיר היושב מעל סיר מים רותחים), ממיסים את השוקולד הלבן עם החמאה וסוכר הוניל. כשהשוקולד נמס והתאחד עם החמאה מסירים מהאש ומוסיפים לשוקולד את החלמונים הטרופים.
6 מקפלים בזהירות את קצף הביצים לתערובת השוקולד הלבן.
7 הרכבת המוס: לוקחים כלי זכוכית גבוה ויוצקים אליו לסירוגין את שני המוסים (כל פעם כשליש מכמות המוס) כשבין שכבה לשכבה מפזרים אגוזי ברס.
8 מכסים את הכלי בניילון נצמד ומקררים 4 שעות לפחות.
9 להגשה: מערבבים את התותים והאוכמניות ומפזרים מעל המוס, מעל מניחים מהקצפת.