בנופי פאי הוא אחד הקינוחים היותר מוכרים לתיירים בהודו, אף על פי שמקורו אנגלי. הוא משלב שני אלמנטים מרכזיים: בננה וטופי, והשם שניתן לו הוא למעשה חיבור של שתי המילים האלה. מדובר בקינוח ללא אפייה, שקל מאוד להכין. את שכבת הטופי (הקרמל) מכינים לבד, אבל מי שמחפש קיצורי דרך נוספים יכול להשתמש בכמות זהה של ריבת חלב. אני הכנתי את הפאי במנות אישיות, אך אפשר להמיר את המתכון גם לפאי גדול אחד. לבסיס בחרתי להשתמש בעוגיות בטעם קרמל (לוטוס), אבל אפשר להשתמש גם בביסקוויטים רגילים או אפילו בבצק פריך שאופים מראש.
המצרכים (4 מנות):לבסיס (4 טארטים אישיים בקוטר 8 ס"מ):
לקרמל:
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית לחה. מהדקים בשכבה דקה לתבניות טארט מתפרקות, ומעבירים למקפיא. מכיוון שהמלית לא מאוד נוזלית, אין חשש להכין רק בסיסים (ללא שוליים). הבסיס של הבנופי. אפשר להשתמש בכל עוגייה או ביסקוויט | צילום: חן שוקרון, mako אוכל2 מכינים את הקרמל: מחממים את הסוכר והמים במחבת עם תחתית כבדה על להבה בינונית, עד שהסוכר משנה את צבעו לחום ענברי (נזהרים מאוד שלא לחמם את הסוכר יתר על המידה). מערבבים עם כף עץ, וברגע שכל הסוכר משנה את צבעו מסירים מהאש. 3 מוסיפים בזהירות את החמאה והשמנת המתוקה ומערבבים היטב. מחזירים ללהבה ומנמיכים אותה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד, עד שכל גושי הסוכר מתמוססים לחלוטין ומתקבל קרמל אחיד וחלק, כ-2-3 דקות. מסירים מהאש ומיד מעבירים לקערית זכוכית. מצננים לחלוטין. 4 יוצקים את הקרמל שהתקרר על גבי בסיסי הפאי – כ-2 כפיות נדיבות לכל פאי, ואפילו יותר. שומרים מעט מהקרמל לעיטור. וזה הטופי קרמל. מממממ | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 חותכים את הבננות לפרוסות של כ-1/2 ס"מ ומסדרים על שכבת הקרמל. 6 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומכסים כל פאי בתלולית גבוהה. מעטרים בתלתלי שוקולד ובפרוסות בננה. מזלפים מעל מעט מהקרמל. שומרים בקירור כשעתיים-שלוש לפני ההגשה. מגישים ישר מהמקרר. ועכשיו הבננות. שום דבר לא אפוי! | צילום: חן שוקרון, mako אוכלהערות: * ניתן להכין מראש ולשמור עד יומיים בקירור. * להכנת פאי בקוטר 24-26 ס"מ מומלץ להכפיל כמויות ולהשתמש בריבת חלב, שאינה נוטה להתקשות בקירור כמו הקרמל. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי יאללה, להסתער! | צילום: חן שוקרון, mako אוכלהכנתם? ספרו לנו איך יצא! |