המצרכים (25 מנות):לבצק:
למילוי ולציפוי:
אופן ההכנה:1 שופכים לקערה את מרכיבי הבצק ומערבבים במיקסר באמצעות וו לישה במהירות בינונית למשך 5-7 דקות, עד שמתקבל בצק חלק. אם הבצק מעט דביק, ניתן להוסיף מעט קמח שמרים. 2 מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את עצמו (כשעה וחצי). 3 כשהבצק תפוח, מקמחים ידיים כדי שהבצק לא יידבק ולשים אותו להוצאת האוויר. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי כ-2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של כ-6 סנטימטר. 4 מעבירים את העיגולים למגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-½ שעה נוספת. 5 מחממים שמן בסיר טיגון בגובה של כ-4 ס"מ לפחות. 6 מכניסים את הסופגניות לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה. 7 מוציאים את הסופגניות המוכנות ומניחים על נייר סופג. 8 ממלאים כל סופגנייה בעזרת מזלף עם פייה ארוכה בשוקולד או בריבה ובוזקים מעל אבקת סוכר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל מתכוני הסופגניות>> לכל מתכוני הלביבות |