1 להכנת הקונפיטורה: ממיסים סוכר עם חצי כוס מים, מוסיפים את פירות היער ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה. 2. לאחר הבישול מוסיפים מעט לימון מגורד ומחכים שיתקרר.
3 להכנת הגלידה: מקציפים מעט את החלמונים ביחד עם חצי מכמות הסוכר עד הכפלת נפחם.
4 בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את החלב יחד עם מקל הוניל והמחצית הנותרת של הסוכר.
5 כשהחלב רותח, יוצקים מעט על תערובת החלמונים, מערבבים היטב ומעבירים הכל לסיר.
6 ממשיכים לבשל ביחד עד שהתערובת מסמיכה מעט, ולא עולה על 85 מעלות.
7 מסירים את הסיר מהאש, מסננים, מוסיפים את גביע השמנת המתוקה ומקררים את התערובת למשך לילה שלם במקרר.
8 שופכים לקערה שטוחה, מקפיאים, מוציאים, ומכניסים למעבד מזון.
9 מקפיאים שוב ואז שוב מעבדים במעבד מזון על לקבלת מרקם של גלידה.
10 מערבבים את הגלידה עם קונפיטורת הפירות יער, ומאחסנים במקפיא חזק.
11 מוציאים את הגלידה מהמקפיא כרבע שעה לפני האכילה כדי שהיא תהיה רכה.