עוגת שיש בננה מהממתיש לכם מתכון קבוע לעוגת בננה, שאתם לא סוטים ממנו כבר עשור? אנחנו יודעים, גם לנו היה. אבל לא כזה בשני צבעים, ולא עם דוגמה כל כך יפה על הגב, בזכות הבננה שמטמינים בבצק לפני האפייה. אז בבקשה![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית (לא חד פעמית):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר חום עד לקבלת תערובת תפוחה. 3 מוסיפים לאט לאט את השמן וממשיכים להקציף. ![]() 4 מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל ובננות מעוכות. מערבבים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים מחצית מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים לה קקאו ומערבבים היטב, לקבלת תערובת כהה. 6 מוזגים לתבנית שליש מהתערובת הבהירה ומעליה מחצית מהתערובת הכהה. מוזגים שוב שליש מהבהירה וחצי מהכהה, ומסיימים בשליש האחרון של התערובת הבהירה. 7 מסדרים על התערובת את חצאי בננה ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 8 מצננים ומגישים. * לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת החמוצה במיץ תפוזים או קרם קוקוס. * העוגה נשמרת היטב כארבעה ימים, רצוי במקרר.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|