1 מנפים את ארבעת המרכיבים הראשונים בעזרת מסננת וחוזרים על הפעולה פעם נוספת. 2. ממיסים את החמאה במקרוגל או בסיר קטן על האש. 3. טורפים את הביצים, תוך טריפה נמרצת, לתוך החמאה החמה (אני נוהג לסובב במהירות את המטרפה תוך כדי הוספת הביצים). 4. טורפים את החלב והוניל לתערובת הביצים. 5. מערבבים את המרכיבים היבשים בעזרת המטרפה למספר שניות, או עד שהם מעורבבים לחלוטין. 6. יוצקים את הנוזלים לתערובת היבשה ומספיגים בעזרת כף עץ את המרכיבים, בתנועות קצרות ויעילות, ומבלי לבחוש את התערובת יותר משצריך. גם אם נראים מספר גושים קטנים, בתוך זמן קצר הכל ייספג; משהים לחצי שעה או יותר. 7. מחממים מחבת טפלון גדולה לחום בינוני- גבוה (אין צורך בשימון, אלא אם משתמשים במחבת ללא ציפוי טפלון, אז צריך לטגן את הפנקייק במעט חמאה). 8. יוצקים כף מהבלילה למחבת החמה ולצידה כפות נוספות ככל שהמקום מאפשר. 9. לאחר דקה או שתים או כשהפנקייק מתמלא בבועות קטנות, אך בטרם התייבשה הבלילה, הופכים אותו בעזרת מרית מתכת דקה או שפכטל מתאים; מוציאים לאחר שלושים שניות נוספות או כשמרכז החביתיה נראה יבש כשבוצעים אותה. 10. עורמים ערימה ענקית, ככל שהיציבות מאפשרת. 11. מגישים עם קצפת אגוזים, סירופ תות שדה או מייפל.