המצרכים :לקרמל:
לבלילת העוגה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקרמל: מניחים בסיר כבד את הסוכר וסירופ התירס (או הדבש) ומבשלים יחד על גבי להבה בינונית כ-7-10 דקות, עד לקבלת צבע חום ענברי. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה. מערבבים היטב להמסת גבישי הסוכר שאולי נוצרו, ומבשלים עוד 3-5 דקות נוספות עד לקבלת קרמל סמיך. מסירים מהאש ומצננים כמה דקות. יוצקים בזהירות את הקרמל לתבנית האפייה. 2 קולפים וחוצים את התפוחים. בעזרת כף פריזיאן או בעזרת סכין מוציאים את הגרעינים וליבת התפוח. חותכים כל חצי לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מזלפים מעל מעט טיפות לימון כדי למנוע את השחרת התפוחים. מסדרים את פרוסות התפוחים על גבי הקרמל באופן חופף. מתחילים מהחלק החיצוני ומתקדמים כלפי פנים. אם נותרות חתיכות תפוחים מיותרות קוצצים אותן לקוביות קטנות ושומרים בצד. 3 מכינים את הבלילה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, והקינמון. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. 4 בקערית אחרת מערבבים יחד את היוגורט, מיץ התפוזים ותמצית הווניל. 5 בקערת המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מערבלים היטב עד להטמעה מלאה. מוסיפים כמחצית מכמות תערובת הקמח לתוך קערת המיקסר ומוסיפים לסירוגין מחצית מכמות תערובת היוגורט. מוסיפים את המחצית השנייה של תערובת הקמח ושל היוגורט ומערבלים רק עד להטמעה. בעזרת מרית מוודאים כי התערובת אחידה. יוצקים את התערובת על גבי פרוסות התפוחים ומיישרים את פניה. מפזרים מעל את קוביות התפוחים שנותרו. 6 מעבירים לתנור ואופים כשעתיים, או עד ששיפוד עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם חלקה העליון של העוגה משחים, מכסים את פניה באופן רופף ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות כרגיל. העוגה מבוססת על מתכון מתוך Food Network Magazine בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |