מאפין דבש במילוי לפתן תפוחים וקינמוןקינוח המשלב שני קינוחים טעימים לכדי אחד עסיסי במיוחד, וכבר אמרנו שזה פרווה?
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים (18 מנות):
ללפתן
אופן ההכנה:1 מקציפים ביצים, סוכר חום ומלח במשך מספר דקות לקצף בהיר ותפוח. 2 מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים שנותרו ובקערה שנייה את החומרים הרטובים שנותרו. 3 מוסיפים ומקפלים את תוכן הקערות לקצף, לסירוגין, בשלוש פעמים, עד לקבלת בלילה אחידה. 4 ממלאים תבניות מאפינס משומנות היטב בבלילה, כמעט עד שפתן. אופים בחום של 170 מעלות 25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפין יוצא יבש. 5 מכינים את הלפתן: מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר בינוני. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה 10 דקות, עד שהתפוחים רכים אך עדיין שלמים. מבשלים במכסה פתוח 3 דקות נוספות, ברתיחה. מועכים את התפוחים במזלג ומקררים. 6 להרכבה: בעזרת חותכן עוגיות עגול מוציאים את המרכז מכל מאפין ומניחים על צלחת הגשה. ממלאים בלפתן. אפשר לקשט בפרוסות תפוח דקיקות. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |