עוגיות שוקולד סדוקות טבעוניותהגרסה הטבעונית לעוגיות השוקולד המושלגות האהובות - בלי מוצרים מהחי ועם תחליפים טעימים, העוגיות האלו מושלמות גם כקינוח פרווה למהדרין
צילום: נטלי הולדינג
|
המצרכים :
לציפוי
אופן ההכנה:1 מערבבים היטב בקערה קקאו, סוכר ושמן עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את התערובת של חלב הסויה והקמח ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת. 2 מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ושוקולד מומס ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק מבריק ואחיד. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר של לפחות שעה, עד שהבצק קר ומוצק למגע. 3 כאשר הבצק קר, יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית ומגלגלים באבקת סוכר, עד שהבצק מצופה היטב מכל הכיוונים. מסדרים את כדורי הבצק המצופים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים די גדולים כי העוגיות מתפשטות במהלך האפייה. 4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 9-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז. הערות וטיפים:* אל תתעסקו עם התערובת המוכנה יתר על המידה - ערבבו רק עד שהתערובת אחידה. * האפייה היא בין 8-11 דקות, תלוי עד כמה רכות אתם רוצים את העוגיות. חשוב לחכות עד לקירורן לפני האכילה, אחרת הן עלולות להתפרק.* לא חייבים ללכלך את הידיים בגלגול באבקת הסוכר - אפשר לטלטל את הכדורים בתוך הקערית. * אפשר להוסיף לתערובת תוספות טעם כמו ליקרים, קפה נמס, תמציות טעם וקליפת תפוז או לימון מגוררת. אני אוהבת בלי.* אם התערובת יצאה מידי דביקה לגילגול, השאירו אותה עוד מספר דקות במקפיא או שתוסיפו מעט מאוד קמח, רק כדי לעבוד יותר בקלות.* אפשר לגלגל את הכדורים לגדול מאוד קטן ואין צורך למעוך אותם בכלל - הם ישתטחו באפייה.הכנתם? ספרו לנו איך יצא! המתכון באדיבות הבלוג Thevlog: ספר המתכונים של נטלי הולדינג |