1 בקלחת קטנה מניחים שמנת מתוקה, סירופ תירס ואבקת נוגט ומביאים לסף רתיחה. מערבבים מדי פעם על מנת שאבקת הנוגט תימס כמו שצריך. 2. בקערה מניחים שוקולד מריר ומעל השוקולד מוזגים את תערובת השמנת החמה. מחכים חצי דקה ומערבבים יחד לתערובת אחידה ומבריקה מאוד. מוסיפים את החמאה והאמרטו/ רום ומערבבים. 3. מוסיפים פנימה בקיפול את אגוזי המקדמיה. 4. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת די שטוחה (בקוטר 20X20 לכמות זו) ומצננים כ3 שעות במקרר עד שהתערובת קשה לגמרי. לאחר שהתערובת קרה לגמרי נוצרת לנו מעין פלטה של שוקולד עם אגוזים. את הפלטה חותכים לריבועים (קטנים או גדולים, לבחירתכם) ומגלגלים בקקאו. 5. מאכסנים את הטראפלס במקום קריר (בחום הזה המקרר הוא האופציה הטובה ביותר, אלא אם יש לכם מקרר יין). מגישים בטמפרטורת החדר. הטראפלס נשמרים שבוע (ואפילו יותר)