בסיר קטן מביאים את החלב לרתיחה ומסירים מן האש. מוסיפים לסיר החלב את עלי התה (או השקיקים) מכסים ומניחים לתה להיחלט במשך 5 דקות. בינתיים, מקציפים את הביצים בשלמותן, יחד עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת יציבה בצבע בהיר. מסננים את החלב. יוצקים באיטיות את החלב החם אל תוך הביצים, תוך הקצפה מהירה. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה, על גבי סיר שני המלא במים רותחים (אמבט מים) עד שהתערובת מתעבה ומצפה את הכף. מסירים מן האש ומניחים לתערובת להצטנן. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב ובוחשים בעדינות פנימה את התערובת הצוננת. מעבירים לתבנית ומקפיאים במשך 3 שעות לפחות. מגישים את הגלידה עם תותים טריים ועלי נענע.