הכנת התחתית- בצק פריך:
1 מעבדים במעבד-מזון את הקמח והסוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורי בצק קטנים.
2. טורפים את החלמון עם מי הקרח, מוסיפים לתערובת הקמח ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומעבדים מעט בידיים.
3. יוצרים מהבצק עיגול שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
4. מחממים תנור ל 190 מעלות.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח (או בין 2 ניירות אפייה) לעיגול בעובי 4 מילימטר.
6. מרפדים את התבנית והדפנות עם הבצק המרודד ומקררים לחצי שעה נוספת.
7. מוציאים מהמקרר, מחוררים בעזרת מזלג את התחתית והדפנות.
8. אופים 20-15 דקות עד שהשוליים מזהיבים מעט.
הכנת המלית:
9. מחממים תנור ל 180 מעלות.
10. מבשלים בסיר את החמאה, הסוכר והשמנת תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס- לפני שמגיע לרתיחה. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל 3-4 דקות נוספות להסמכה.
11. מוסיפים את הפקאנים, מערבבים היטב. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
12. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
13. מוסיפים את התפוחים וומערבבים היטב.
14. יוצקים את המלית על תחתית הפאי ואופים בתנור החם כ-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת לגמרי.