לטארט הזה אני קוראת "טארט לעצלנים". הוא פשוט ומהיר הכנה, ללא אפייה, ועם מספר קטן של רכיבים. הוא אמנם נראה כמו טארט, אך למעשה מזכיר בטעמו ובמרקמו יותר ממתק מאשר עוגה.
מדובר בממתק מרוכז מאוד שהולך נהדר עם קפה חם לא ממותק. אני אוהבת מאוד את השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים, אבל את חמאת הבוטנים ניתן להמיר גם בממרחים אחרים כגון ממרח שקדים, ממרח אגוזי לוז, ממרח פיסטוק, חלבה או ממרח לוטוס. מומלץ רק לשלב ממרח לא מתוק מדי, כדי לאזן את הטעמים החזקים ממילא.
אם יש זמן מומלץ להכין אותו ערב קודם, כי השהות בקירור עושה לו רק טוב, אבל גם שעתיים קודם יספיקו. המצרכים :לבסיס (בתבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):
למלית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבסיס: בקערה מערבבים יחד את הביסקוויטים והשקדים/אגוזים, מוסיפים חמאה מומסת ואת חמאת הבוטנים ומערבבים לתערובת לחה. משטחים את התערובת בשכבה דקה בתבנית האפייה – בבסיס ובדפנות. שומרים כ-20 דקות במקפיא.
2 מכינים את המלית: מחממים את חמאת הבוטנים כ-30 שניות במיקרוגל או רק עד שהיא הופכת נוזלית. מורחים בשכבה דקה ואחידה על גבי הבסיס. מחזירים שוב למקפיא. מורחים את חמאת הבוטנים בשכבה אחידה על בסיס הביסקוויטים | צילום: חן שוקרון
3 בינתיים מניחים את השוקולד בקערה. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. יוצקים מיד על השוקולד ומניחים לדקה או שתיים עד שהשוקולד רך מאוד. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד | צילום: חן שוקרון
4 יוצקים את תערובת השוקולד על גבי בסיס הטארט. יוצקים גם את תערובת השוקולד על בסיס הטארט | צילום: חן שוקרון
5 כדי ליצור את העיטור על גבי הטארט יש לפעול במהירות כל עוד מלית השוקולד עדיין רכה ונוזלית – מחממים את חמאת הבוטנים במיקרוגל למשך כ-30 שניות ורק עד שהיא הופכת לנוזלית. מעבירים לשק זילוף וחותכים בו פתח בגודל 1/2 ס"מ.
6 מזלפים עיגולים על גבי הטארט – מתחילים בעיגול קטן במרכז הטארט וסביבו מזלפים עיגולים נוספים. בעזרת קיסם או שיפוד עץ מושכים בעדינות פסים ממרכז העיגולים ועד לשוליים. שומרים על מרווח שווה בין פס לפס. במרווח שנוצר מושכים פסים לכיוון הנגדי, מהשוליים כלפי המרכז.
7 מעבירים את הטארט למקרר, רצוי ללילה שלם או לפחות לשעתיים לפניי ההגשה.
* הטארט נשמר בקירור עד 4 ימים.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
>> בשבוע שעבר הכנו קינוח תותים וקצפת |