• מכניסים לקערת זכוכית את עלי התה, המים הקרים וקליפות התפוז. • מניחים צלחת בתוך הקערה, כדי שתצמיד את עלי התה (או השקיקים) אל הקרקעית. • מאחסנים במקרר למשך הלילה. • בכלי קטן, מרתיחים יחד כוס מים וכוס סוכר במשך 5 דקות. מכבים את האש ומניחים לסירופ להצטנן. • מסננים את מי התה במסננת מרופדת בנייר פילטר או בבד גזה. • מוסיפים לתוך התה את הסירופ שהתקרר ואת ליקר המנטה. • יוצקים את הנוזל לתבנית הקפאה ומקפיאים למשך שעה וחצי. • מוציאים מן המקפיא את התה הקפוא למחצה, ובעזרת מזלג "מסרקים" ומפוררים את גבישי הקרח. מחזירים את התבנית למקפיא. • חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, בהפרשים של חצי שעה. • כעת, מציבים את המחיצות של תבנית ההקפאה – כדי ליצור קוביות קרח. מניחים לפתיתי הקרח לקפוא לחלוטין לפחות במשך 3 שעות. • מכינים את הקישוט: טובלים את עלי המנטה במיץ לימון משני הצדדים, אחר כך טובלים את העלים באבקת הסוכר. מקפידים ששכבת הסוכר תהיה דקה מאוד. מניחים על צלחת לייבוש. • לפני ההגשה, מקשטים כל צלחת בעלים מסוכרים, מניחים במרכז הצלחת קוביות סורבה ומגישים מיד. • הערה: כדי למנוע התמוססות מהירה של הסורבה בשעת ההגשה, מומלץ לצנן את צלחות ההגשה במקפיא כמה שעות מראש.