המצרכים (6 מנות):לבצק (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ):
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 לבצק: שמים בקערת המיקסר (או במעבד מזון) קמח, מרגרינה, אבקת סוכר ומלח. מעבדים עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתגבש לכדור. 2 אוספים את הבצק, משטחים אותו לצורת פיתה ומכניסים למקרר לכשעה. 3 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דקיק על משטח עבודה מקומח ומרפדים תבנית פאי. מכניסים למקפיא לחצי שעה. בצק לפני האפייה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל4 מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקפיא, מצמידים אליו רדיד אלומיניום, שופכים לתוך התבנית משקולות אפייה (אפשר שעועית יבשה או קטניות אחרות שישמשו כמשקולות) ואופים (מה שנקרא אפייה עיוורת) כ-15 דקות. 5 מוציאים מהתנור, מסלקים את המשקולות ואת רדיד האלומניום ומצננים מעט. 6 למלית: קוצצים את השוקולד. בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. 7 מוסיפים את הביצה, החלמון, הסוכר והמלח ומערבבים היטב. 8 מוסיפים את הברנדי ומערבבים. 9 יוצקים את התערובת על הקלתית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות. 10 מוציאים מהתנור ומקשטים בפניני שוקולד. לבלוג של שרית - מיס פטל >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות ריבה ושוקולד >> והנה טוסט טורטיה גבינתי שמכינים במחבת |