קרטיב מיץ
הכי קל בעולם: מכינים מיץ שאוהבים (כדאי להשתמש במיצים טבעיים ככל האפשר, בלי צבעי מאכל), שמים בכוס או במכל ומקפיאים כשעה. אחרי שהמיץ קופא קצת, מוציאים ומוסיפים את המקל – כך הוא יוכל להישאר במרכז, ולא יזוז לצדדים. ממשיכים להקפיא 8 שעות לפחות (ועדיף למשך יממה). כשמוכן, מחלצים מהכוס או מהמכל (אם צריך, מניחים להפשרה של כמה דקות, ואז מחלצים בקלות).
קרטיב פרי טרי
כשיש פירות קיץ טריים, יש קרטיבים. פשוט מועכים פירות בשלים היטב, במועך תפוחי אדמה או בבלנדר/מעבד המזון, עד שמתקבלת מחית חלקה. לפעמים הפירות צריכים חיזוק מתוק, ואז כדאי להוסיף להם סירופ סוכר פשוט. להכנת הסירופ, מבשלים בסיר על להבה בינונית כמות זהה של מים וסוכר (1 כוס סוכר=1 מים) עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ שקוף. מצננים לגמרי. מוסיפים את סירופ הסוכר בכמות של 1 כפית סירופ לכוס מחית פרי, וטועמים. אם צריך עוד מתיקות, מוסיפים קצת ומערבבים. מחלקים לכוסות או למכלים, מקפיאים כשעה, מוסיפים את המקלות ומקפיאים 8 שעות לפחות (ועדיף למשך יממה).