המצרכים :לתערובת שקדים ודבש:
לתערובת המסקרפונה:
לשכבות הבישקוטים:
לפיזור:
אופן ההכנה:1 מכינים תערובת שקדים ודבש: מחממים בסיר קטן על אש בינונית את החמאה, הדבש, הסוכר ו-25 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים מדי פעם. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות, עד שהתערובת מזהיבה מעט. מוסיפים את השקדים ומערבבים. מורידים מהאש ומניחים לצינון. 2 תערובת המסקרפונה: מקציפים בקערה גדולה את המסקרפונה עם השמנת המתוקה והסוכר 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה. 3 מרכיבים את הטירמיסו: מערבבים בקערה קטנה כוס מים חמימים עם כפית דבש עד שהדבש נעלם לגמרי. 4 טובלים עוגיית בישקוטי במי הדבש, מנערים מעודפים ומניחים בתחתית של תבנית מלבנית בגודל 20*14 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבישקוטים ומסדרים אותם בשכבה צפופה ואחידה. שלב 1 | צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד5 יוצקים חצי מתערובת השקדים והדבש על הבישקוטים ומפזרים בצורת אחידה. שימו לב, אם התערובת התקררה מאוד והתקשתה - מוסיפים לה עוד 2-3 כפות שמנת מתוקה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם נוח לעבודה. יוצקים חצי מתערובת המסקרפונה ומשטחים. שלב 2 | צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד שלב 3, וחוזר חלילה | צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד6 חוזרים על הפעולות עם שאר הבישקוטים, שאר תערובת השקדים ושאר תערובת המסקרפונה. 7 מפזרים בעדינות קינמון וקקאו בעזרת מסננת קטנה. מקררים 3 שעות לפחות לפני ההגשה (ואפשר לילה). טירמיסו עקיצת הדבורה | צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מיידלעוד מתכונים עקבו אחרי שרון ברקוביץ בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר. ** אפשר להכין יום-יומיים מראש. |