קוקילידה ביתיתקיץ בא ושוב זה חם, ועוד סוף שבוע לוהט עומד בפנינו. מה דעתם להצטנן קצת עם קוקילידה תוצרת בית? כזאת שמכינים ממש מאפס - גם העוגיות וגם הגלידה. אבל אל דאגה, חצי שעה של עבודה גג ואתם בדרך הנכונה
צילום: רעות זומר, Cookstock
|
המצרכים (16 מנות):לעוגיות:
לגלידה:
אופן ההכנה:1 מכינים את העוגיות: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמן, ביצים, סוכר חום ולבן, וניל ומלח. 2מוסיפים קמח, סודה לשתייה וקקאו עד שהתערובת אחידה ומעט דביקה. מוסיפים את הקרוקנט והצימוקים, ומערבלים עירבול אחרון לפיזור. 3יוצרים עוגיות בקוטר 3 ס"מ (אם העיסה דביקה אפשר לעבוד עם ידיים רטובות) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגייה משתטחת באפייה מאוד). 4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות נראות מוכנות מבחוץ ומעט רכות מבפנים. מצננים מעט. 5 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים לתוכה בעדינות את החלב המרוכז. מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקוקילידה. מעבירים למקפיא לכ-4 שעות. המתכון באדיבות Cookstock חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה. >> לא כזו בעיה: לחם כוסמין מלא ביתי>> ניסינו את חמסה, החומוס החדש להכנה ביתית |