עוגת שוקולד שוקולדית ומהירה של סבתא הניהעוגת שוקולד אמיתית שאסור לזייף בה בכמויות ואסור לחשב בה קלוריות. מותר רק להתענג עליה, ואפשר בהחלט לעשות את זה מדי שבת ולא רק ביום הולדת פעם בשנה
צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?
|
המצרכים :(לתבנית 22-24/מרובעת בינונית/ 12-14 קאפקייקס):
גנאש מבריק לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים או משמנים תבנית מתאימה.
2 קוצצים את השוקולד וחותכים את החמאה לקוביות.
3 מכניסים כלי מתאים עם השוקולד והחמאה למיקרוגל, ומפעילים לפולסים קצרים של 20 שניות בכל פעם, כדי לא לשרוף את השוקולד. מערבבים בכל הפסקה, וממשיכים עד שהכל נמס. מערבבים היטב. אפשר להמיס את השוקולד והחמאה גם בבן מארי.
4 נותנים לשוקולד להתקרר מעט, ובינתיים מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה. כעבור דקה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף כשתיים-שלוש דקות, עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט (הוא לא יהיה נוקשה כמו קצף של חלבונים).
5 מוסיפים לקערה את השוקולד שכבר אינו חם ומערבבים בעדינות עם כף עץ/מרית כדי לא לשבור את הקצף.
6 מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את האגוזים ומערבבים רק עד אחידות ולא יותר מידי.
7 מעבירים לתבנית ואופים כ-40-30 דקות על טורבו או 45-55 דקות בתכנית רגילה.
8 מתחילים לבדוק עם קיסם כבר אחרי 30 דקות כדי לא לייבש את העוגה. אם יש פירורים לחים על הקיסם - היא מוכנה. אל תחכו שהקיסם יהיה יבש לגמרי!
9 מכינים את הציפוי: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית. מחממים בסיר קטן את השמנת כמעט עד לרתיחה, שופכים אותה על השוקולד ומניחים לשלוש דקות. מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
10 מניחים את העוגה על רשת (אפשר להניח אותה הפוך - הצד התחתון תמיד ישר וחלק) ושופכים בעדינות את הציפוי.
* העוגה ללא ציפוי נשמרת בחוץ עד יומיים (לא באוגוסט בת"א), ועם ציפוי – מוטב לשמור בקרור. ותודה לסבתא הניה! | צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?
>> למתכון השלם בבלוג "אז מה את עושה כל היום"
>> בשבוע שעבר האף שלנו התמלא בריח של שבת מהמתכון לחלה כפרית של הבלוג תיק אוכל |