אופן הכנת הוופל:
1 טורפים יחדיו את החלמונים, הריוויון החמאה והוניל.
2 מערבבים חומרים יבשים, מנפים לתערובת הרטובה ובוחשים היטב.
3 בקערה נפדרת מקציפים חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת.
4 אופים במכשיר וופלים, לפי הוראות היצרן.
- ניתן גם לקנות וופלים מוכנים בוואקום או קפואים ולחמם מעט.
אופן הכנת התוספות:
1לרוטב פירות יער- מבשלים בסיר קטן את פירות היער יחד עם הסוכר (שומרים 2 כפיות בשביל הקצפת)
עד לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 2 דקות.
טוחנים במעבד מזון ומסננים. שומרים במקרר.
2לקצפת- מקציפים 250 מ"ל שמנת עם 2 כפיות סוכר וגרגרי הוניל עד לקצפת יציבה.
3 לרוטב שוקולד חם- מחממים 100 מ"ל שמנת עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד.
מחכים דקה או שתיים ומערבבים עד למרקם חלק. שומרים חם או מכינים ממש לפני ההגשה.
הרכבת המנה
על וופל חם- שיצא מהמכשיר, או למי שקונה מוכן בתום חמש דקות חימום
מניחים וופל במרכז כל צלחת ויוצקים על חציו רוטב שוקולד חם.
מניחים כדור גלידה על הוופל במרכז ומסדרים את התותים והקצפת מסביב.
מקשטים את הצלחת עם רוטב פירות היער ומגישים.