סופלה שוקולד-בננהמתכון לסופלה פשוט וקל שתמיד מצליח, חובה לאכול ישר מהתנור
צילום: אסתי רותם, דרך האוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מורחים 6 כלי סופלה קטנים בחמאה מומסת ומעבירים אותם למקרר ל-5 דקות. מורחים את הכלים בשכבה נוספת של חמאה, שמים בכל כלי כף סוכר ומסובבים כך שהסוכר יצפה את כולו. מנערים החוצה סוכר עודף. 2 ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים את התערובת בין הפולסים עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. אפשר להמיס בסיר כפול על אדים. 3 מועכים היטב את הבננות ומערבבים אותן בקמח ובשוקולד המומס. 4 מפרידים את העוגיות מהקרמבו ומניחים אותם בקערה, ללא העוגיות. מוסיפים את תערובת הבננות, מקפלים ומערבבים בעדינות עד קבלת תערובת במראה שַיש (התערובת לא צריכה להיות אחידה לחלוטין). 5 מחלקים את התערובת בין הכלים עד סנטימטר פחות מגובהם. אופים את הסופלה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-15 דקות עד שהוא עולה ונראה יציב למדי אך עדיין רך. 6 מפזרים על הסופלה שוקולד מגורר ו/או אבקת סוכר ומגישים מיד. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |