מוס שוקולד לבן וקרם ונילמוס נפלא מוגש על ים של שוקולד ופירות אדומים
צילום: istockphoto
|
המצרכים :מוס שוקולד לבן
קרם וניל
פירות יער
ים השוקולד
אופן ההכנה:1 מכינים את מוס השוקולד הלבן: בסיר בינוני מחממים את חצי כוס המים וממיסים בהם את השוקולד הלבן, כשהוא נמס מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את החמאה, בוחשים היטב עד שהחמאה נמסה. מוסיפים לשוקולד את החלמונים בשיטת השוואת טמפרטורות: מוסיפים מעט מן החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב עד שהתערובת פושרת. כעת מוסיפים את השוקולד כולו לחלמונים ומערבבים היטב. 2 מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת השוקולד. 3 מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים את המוס למקרר למספר שעות - עד שהוא מתייצב. הערה: לפני הקירור המוס מאוד נוזלי, אך אין מה להיבהל, אחרי הקירור הוא יקבל טעם אלוהי ומרקם מדהים. 4 הכנת מוס הווניל: מקציפים את גבינת המסקרפונה, השמנת, הווניל ואבקת הסוכר לכדי קרם יציב. 5 הכנת השוקולד: בסיר קטן מחממים את השמנת והחלב וממסים בתוכם את השוקולד. 6 את פירות היער מערבבים עם אבקת הסוכר. 7 הרכבת המנה: מניחים בגביע יין שיכבה נדיבה מוס שוקולד לבן, מעליה מניחים מעט קרם וניל ומעליו מעט מפירות היער, מעל הכל יוצקים בנדיבות את רוטב השוקולד ומגישים מיד. >> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג. |