המצרכים :לבסיס:
למלית:
לשושני הנקטרינות בסירופ:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת הנקטרינות בסירופ: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, סוכר ומיץ לימון. מסירים מהאש. חוצים את הנקטרינות לשניים ומוציאים את הגלעין. פורסים את חצאי הנקטרינות לפרוסות דקות ככל הניתן בעזרת סכין חדה או מנדולינה. מעבירים לסירופ החם ומשרים למשך 30-40 דקות. 2 להכנת הבסיס: מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים מבצק העלים המוכן והמרודד ריבוע בגודל של כ-25X25 ס"מ. בעזרת סכין חדה או גלגלת מסירים מהדפנות שוליים ברוחב של כסנטימטר. מברישים כס"מ משוליו של ריבוע הבצק בביצה הטרופה, ומניחים מעל את הרצועות הבצק הדקות. במידת הצורך חותכים את הרצועות כך שיתאימו בגודלן ליצור שכבה שנייה של שוליים גבוהים. 3 מעבירים את הבצק בעדינות לתבנית אפייה ומברישים בביצה הטרופה רק את השוליים. אופים כ-15 דקות ומוציאים. בעזרת מרית מדורגת דוחפים את החלק המרכזי שתפח כלפי מטה. מחזירים לתנור ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, ושוב דוחפים בעזרת המרית את הריבוע הפנימי כלפי מטה. מצננים לחלוטין. 4 להכנת המלית: מערבבים יחד את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הגבינה. ממלאים את הבסיס שהתקרר, ומיישרים. 5 להכנת שושני הנקטרינה: מסננים את פלחי הנקטרינה מהסירופ. מגלגלים חצי עיגול כשהחלק הישר פונה כלפי מטה והקליפה כלפי מעלה. מעליו מגלגלים חלק נוסף, כך שיעטוף את החלק הראשון. חוזרים על הפעולה עם 3-4 חצאים נוספים, עד להיווצרות צורה דמוית שושנה. בעזרת שתי הידיים מעבירים את השושנה למלית. חוזרים על הפעולה עד לכיסוי כמעט מלא של שטח המלית. אם נשארות חתיכות מיותרות ניתן להשתמש גם בהן כקישוט. 6 מעבירים את הטארט למקרר כחצי שעה לפני ההגשה. הטארט נשמר עוד יומיים נוספים בקירור. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |