מחממים את התנור ל200c. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. משאירים שולי נייר רחבים כך שאפשר יהיה להרים בקלות את המאפה מתוך התבנית כשהוא מוכן. 2 שמים את הגראנולה, הפקאנים השבורים וזרעי השומשום בקערה ומערבבים היטב. מפוררים גושי גראנולה גדולים, אם יש. 3 מוסיפים את חמאת השקדים ואת סירופ המייפל. בכף העץ מערבבים הכול יחד היטב עד שהחומרים היבשים מצופים לגמרי. 4 מוסיפים את הביצה הטרופה לתערובת ושוב מערבבים היטב. מוודאים שכל הדגנים בתערובת מצופים בביצה. 5 שופכים את התערובת לתבנית המרופדת, ומשטחים אותה היטב בגב הכף. עובי התערובת יהיה כ1 ס"מ. בודקים שאין מרווחים או חורים. 6 מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 30 דקות בדיוק. 7 מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור. אוחזים בשולי נייר האפייה, מרימים את התערובת האפויה מתוך התבנית ומניחים אותה על רשת. מניחים לה להצטנן לגמרי במשך שעתיים. 8 בעזרת הסכין פורסים את המאפה לאצבעות ברוחב כ3 ס׃מ. מסירים אותן בזהירות מנייר האפייה ומעבירים לכלי אחסון.