המצרכים :לפבלובה:
לקרם השוקולד:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-80 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. 2 שמים את החלבונים והמלח בקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה, כף אחר כף. 3 ממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב מאוד ומבריק. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל. 4 מנפים לתוך קערת המרנג אבקת סוכר (אפשר להשתמש במסננת פשוטה לניפוי), ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהיא נטמעת בתערובת. 5 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על התבניות פבלובות אישיות (12-15 יחידות). אופים במשך 3 שעות לפחות (אפשר גם לילה שלם), עד שהפבלובות מתייבשות לחלוטין. מצננים בטמפרטורת החדר. 6 קרם השוקולד: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד וקרם הקוקוס (מפעילים ל-30 שניות, מערבבים וחוזרים על הפעולה עד שמתקבל קרם אחיד). מצננים את הקרם כ-15 דקות במקרר. הוא אמור להישאר מעט נוזלי, ויתייצב לאחר מילוי הפבלובות. 7 ממלאים את הפבלובות המוכנות בקרם ושומרים במקרר עד ההגשה. מקשטים באבקת קקאו ובפולי קקאו גרוסים. הערות, הארות ותוספות: * שומרים את הפבלובות המוכנות עד 4-5 ימים במקרר. * פולי קקאו גרוסים אפשר להשיג בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה וחומרי גלם. אם אין לכם – אפשר פשוט להשמיט. * אפשר למלא את הפבלובות בכל קרם שאוהבים, למשל קרם לימון, קצפת או מוס. * הקינוח אינו מכיל קמח, ולכן גם מתאים לסובלים מצליאק או לנמנעים מגלוטן. בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט |