1 לוקחים כלי די עמוק בקוטר של כ־20-25 ס"מ ומסדרים בתוכו את הבישקוטים בצפיפות בשכבות.
2 ממתיקים את הקפה ב־2 כפות מהסוכר. יוצקים את הקפה מעל הבישקוטים, ומוודאים שהשכבה העליונה מכוסה לגמרי - תראו את הקפה נספג בעוגיות.
3 בזמן הספיגה, שמים את המסקרפונה בקערה ומקציפים אותה עם יתרת הסוכר.
4 חוצים את מקלות הווניל לאורכם ומגרדים את תוכנם לתוך קערת המסקרפונה. את המקלות שומרים להכנת סוכר וניל אם רוצים.
5 ממשיכים להקציף את הגבינה ובאותו הזמן מוזגים פנימה את יין הקינוח או השרי. המטרה היא להגיע למרקם קל ומבריק. אם זה עדיין סמיך מדי אפשר להשתמש במעט מיץ תפוזים לדילול לפני שסוחטים את שאר המיץ על הבישקוטים.
6 מורחים את המסקרפונה וניל מעל הבישקוטים ומגררים מעל את השוקולד או מגלחים אותו בעזרת סכין או קולפן. מפזרים למעלה את קליפת התפוז ושומרים במקרר עד ההגשה.