פסטה ברוטב פטריות ושמנת מהמםהכירו את רוטב הבאסקו: רוטב עשיר שמכינים מארבעה סוגי פטריות, קצת תימין, שמנת מתוקה ומיץ לימון. רוצים להרגיש איטליה במטבח, אבל ממש בקלות? זאת ההזדמנות שלכם
צילום: בועז לביא, מסעדת בליני
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 משרים את הפטריות המיובשות למשך כשעתיים בקערה עם מים רותחים עד כדי כיסוי. 2 מניחים את הפטריות הטריות במחבת עם החמאה והתימין ומטגנים עד כדי הזהבתן. 3 מוסיפים את הפטריות המיובשות עם הנוזל ומביאים לרתיחה. 4 מוסיפים את השמנת והלימון, מצמצמים עד שהרוטב מקבל מרקם קרמי (כ-5 דקות) ומתבלים במלח ובפלפל. 5 מבשלים פסטה (מומלץ פטוצ'יני) על פי הוראות היצרן ומוסיפים לרוטב. * במהלך החודשים אוקטובר-דצמבר תקיים בליני, בית האוכל האיטלקי הכפרי שבנווה צדק, פסטיבל פטריות, בסימן מחווה לפסטיבל הכמהין המסורתי הנחגג באיטליה בעת הזו. במהלך תקופה זו יוגש במקום תפריט מיוחד, שבו יככבו פטריות על זניהן השונים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |