1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים בקערה בינונית במיקרו ומערבבים לתערובת חלקה.
3 מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מוסיפים מלח, סוכר לבן, סוכר חום ווניל.
4 מנפים קמח ואבקת קקאו למסת השוקולד ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול.
5 מרפדים שתי תבניות בגודל 23*30 ס"מ בנייר אפייה ומחלקים את הבלילה בין שתיהן. אופים כ-10 דקות, עד שהבראוניז מקבלים קרום ונסדקים מעט. נזהרים לא לייבש.
6 מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים להצטננות מלאה.
בראונילידה | צילום:
רונית בן דוד, sugareat
7 מכינים את הגלידה: מקציפים שמנת מתוקה עם וניל לקצפת תפוחה. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (4-5 דקות).
8 מקפלים את השוקולד המגורר לתוך הגלידה.
9 יוצקים את הגלידה על אחד מבסיסי הבראוני. מחליקים ומכסים בשכבת הבראוני השנייה. מהדקים היטב, עוטפים בניילון נצמד ושולחים להקפאה ל-4-5 שעות לפחות.
10 מכינים גנאש: ממיסים בקערה חסינת חום במיקרו שוקולד ושמנת מתוקה. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
11 חותכים את הבראונילידה למלבנים בגודל שרוצים, יוצקים מעט גנאש ומגישים.
למתכון המלא בבלוג sugareat
בתיאבון!