מבשלים עם הילדים: קאפקייקס בננהחטיף מהיר לאחרי הצהריים, או תוספת מתוקה ולא מאוד מזיקה לארוחת 10 של בית הספר - עם בננות, תוספת של קמח מלא, סוכר חום ויוגורט
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
גמדת המשנה ניגשת אל קערת הפירות שמונחת דרך קבע בקצה הדלפק שבמטבח. "מה? נגמרו הבננות?" היא שואלת בקול מלא אכזבה. גם אני מתפלאת משום שרק אתמול היו שם 5 או 6 בננות. "מחר אני אקנה עוד" אני מבטיחה ומוסיפה לרשימת הקניות. למחרת, אני קונה יותר מהרגיל. יש לגמדות הבית תקופות כאלה ועכשיו אנחנו כנראה בעיצומה של אפיזודת בננות. הן מתחסלות במהירות ואני בקושי עומדת בקצב. אני מניחה את הבננות החדשות בקערה – מופרדות זו מזו מבעוד מועד, כדי למנוע את תלישת הקליפה של הבננה השכנה שמתרחשת כאשר הן מחוברות ובשלות מאוד.
המצרכים (14 מנות):
אופן ההכנה:1 בקערת המיקסר מקרימים חמאה, סוכר, וניל ומלח. מוסיפים ביצים ומערבלים לתערובת אחידה.2. מנפים יחד את הקמחים ואבקת האפייה. מוסיפים לפי הסדר, תוך כדי ערבול: 1/3 מכמות הקמח, בננות, 1/3 נוסף מהקמח, יוגורט ולבסוף את יתרת הקמח. מערבלים רק עד שהקמח נבלע. (ערבול יתר יגרום לדחיסות של הקאפקייקס). לא לערבב יתר על המידה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל3 מחלקים את התערובת בין תבניות מיני, עד 3/4 מגובהן.4. אופים בחום של 180 מעלות, כ-15 דקות, עד שקיסם הננעץ יוצא יבש. מניחים לקאפקייקס להתקרר לחלוטין לפני שאוכלים. כשהם עדיין חמים הם דחוסים וכבדים מדי ולא נעימים לאכילה. הערות וגיוונים:• אפשר להוסיף כפית קינמון לקמחים לגיוון הטעם.• אפשר להוסיף לבלילה 3/4 כוס שוקולד צ'יפס (בערבוב ידני, אחרי הוספת כל הקמח).• המתכון מתאים ל-14 קאפקייקס מיני הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |