1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.
2 מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
3 מחממים תנור ל-160 מעלות.
4 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
5 מורידים את העוקצים של התאנים ומשרים במי ברז ל 20 דקות. מסננים היטב וחותכים לרבעים.
6 מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ומוודאים שלא נשארים גושים של הקורנפלור.
7 מסדרים על גבי הקלתית את התאנים ויוצקים בינהם את תערובת היוגורט עד גובה 3/4 של הקלתית.
8 מערבבים היטב את החלבון עם הסוכר והקינמון ומקפלים פנימה בעדינות את השקדים, מניחים את ציפוי השקדים בשכבה אחידה מעל התאנים והיוגורט.
9 אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 160 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והשקדים מזהיבים.